Over ons

Al meer dan 45 jaar een begrip in de regio

Plan route

V.O.F. Kaashoekje de Inloop een pracht historisch familiebedrijf

Op 4 juni 1974 opende J.Hilboezen aan de Voorstraat een kaas en poelierzaak onder de naam Visser. Yke Hilboezen had de nodige ervaring opgedaan in het verkopen van kip in het pand aan de van Scheltingalaan. Man Jappie Hilboezen was nog werkbaar in de bouw, en de kinderen Greetje en Metske hielpen in de weekenden mee. Na een aantal jaren was er zo'n klantenkring opgebouw in Kollum en omstreken, dat de familie onder de bedrijfsnaam Poeliersbedrijf J. Hilboezen verder ging.

Zoon Metske was na zijn middelbare schooltijd de aangewezen persoon om de markt op te gaan samen met zijn vader. Het werd een bloeiend bedrijf waar de nodige persoonlijke tegenslagen voor zorgde dat Metske en Dorrie het bedrijf in 1993 officieel overnamen. Jonge mensen met nieuwe ideeën zorgde dat V.O.F. Kaashoekje de Inloop een eigentijds zaakje werd waar veel uitbreiding plaats vond in het gehele assortiment. Hier had vooral voormalig medewerker Douwe Wieringa een flinke vinger in de pap. Metske was het gezicht van de winkel en heeft een flinke gunfactor laten ontstaan bij de opgebouwde klantenkring. Helaas moest hij zijn levenswerk opgeven na een periode van ziek zijn en overlijden.

Opgeven was geen optie en de kinderen van Metske en Dorrie hebben de schouders eronder gezet en samen met mem een bedrijf laten doorgroeien tot het bedrijf wat het nu is. Een verfrissende verbouwing met behoud van de (oude) elementen droeg hier zeker aan bij. De jeugd is nu bezig om de touwtjes in handen te nemen en wij hopen nog heel veel jaren u van dienst te zijn aan ons prachtig familiebedrijf aan de Voorstraat te Kollum.

Contactgegevens

Oosterdiepswal 1 (bij de brug)
9291 CJ Kollum
T. (0511)- 45 21 74
E. info@speciaalzaakmhilboezen.nl

Openingstijden

  • Maandag 13.00 - 18.00
  • Dinsdag 08.30 - 18.00
  • Woensdag 08.30 - 18.00
  • Donderdag 08.30 - 18.00
  • Vrijdag 08.00 - 18.00
  • Zaterdag 08.00 - 17.00